Special: Reisverzekeringen

23 april 2021

Ook dit jaar brengt de zomervakantie veel onzekerheid met zich mee en lijkt COVID-19 de vakantieplannen weer flink in de war te schoppen. Verzekeraars worden meer en meer geconfronteerd met de gevolgen van de coronacrisis. Verzekerden hebben het afgelopen jaar niet of nauwelijks gebruik kunnen maken van hun doorlopende reisverzekering en hebben deze massaal opgezegd. En omdat op vakantie gaan doorgaans niet tot de mogelijkheden behoorde, werden er nauwelijks nieuwe reisverzekeringen verkocht.

Mocht het deze zomer toch mogelijk zijn om – al dan niet met een vaccinatiebewijs of een negatieve test – naar het buitenland te reizen, dan kan voor die ene welverdiende vakantie wellicht een kortlopende reisverzekering een goed alternatief zijn. Maar hoe zit het met de dekking van de reisverzekering als je op vakantie gaat naar een land waar kleurcode oranje geldt? En wat als de kleurcode tijdens je verblijf verandert van geel naar oranje?

Verder kijken we naar de afschrijvingen die verzekeraars hanteren voor reisbagage. Vier jaar geleden, toen MoneyView ook aandacht besteedde aan afschrijvingen, gaven lang niet alle verzekeraars openheid van zaken over de door hen toegepaste afschrijvingsduren. Nu zijn vrijwel alle verzekeraars transparant over de afschrijvingen die ze toepassen op zowel inboedel als reisbagage. Tegenwoordig zijn de meeste afschrijvingslijsten zelfs vrijelijk beschikbaar op de website van de aanbieder. En terecht, want het is medebepalend voor wat je bij schade aan je bezittingen maximaal vergoed krijgt. Reden voor MoneyView om dit in de vergelijking mee te nemen. Zoals gebruikelijk beginnen we met de MoneyView ProductRating.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste fiscale nieuws.