Coronamaatregelen.nl

07 mei 2020

Geleidelijke versoepeling coronamaatregelen (6-5-2020)
Tijdens de persconferentie van 6 mei heeft het kabinet versoepeling van de coronamaatregelen aangekondigd. Eerst worden de maatregelen op lokaal niveau aangepast. Dit om drukte in het verkeer en het openbaar vervoer te vermijden. Dan volgen aanpassingen op regionaal niveau en uiteindelijk op landelijk niveau. Het toestaan van groepen gaat van klein naar groot om alles zo beheersbaar en georganiseerd mogelijk te laten verlopen.
Lees verder: https://www.coronaregelingen.nl/geleidelijke-versoepeling-coronamaatregelen-6-5-2020/

Overwerk en differentiatie WW-premie (4-5-2020)
Sinds 1 januari 2020 betaal je als werkgever, onder de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab), een lage WW-premie voor je personeel met vaste contracten en een hoge WW-premie voor personeel met flexibele contracten. In het verlengde daarvan is in het Besluit Wfsv opgenomen dat je als werkgever met terugwerkende kracht alsnog de hoge WW-premie moet afdragen voor vaste werknemers die in een kalenderjaar meer dan 30% hebben overgewerkt.
Lees verder: https://www.coronaregelingen.nl/overwerk-en-differentiatie-ww-premie-4-5-2020/

Update Bijzonder uitstel van betaling van belastingen (4-5-2020)
Als je uitstel van belastingschulden aanvraagt voor langer dan drie maanden of uitstel aanvraagt voor belastingschulden die meer zijn dan € 20.000,-- dan moet je een verklaring van een ‘derde-deskundige’ meesturen. De staatssecretaris heeft in een besluit van 22 april 2020 aangegeven dat de verklaring van de ‘derde-deskundige’ in ieder geval door de Belastingdienst wordt geaccepteerd als de verklaring de volgende elementen bevat:
Lees verder: https://www.coronaregelingen.nl/update-bijzonder-uitstel-van-betaling-van-belastingen-4-5-2020/

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste fiscale nieuws.